Lögdeå VVO

Välkommen till Lögdeå VVO. Här finner jägare och naturintresserad både viktig och intressant information angående jakten bedriven i Lögdeåbyggden. För er som funderar på att börja jaga finns det under ”Bli Jägare” information om vilka krav som ställs på jägaren och hur ni tar er jägarexamen. Information om de regler och bestämmelser som för närvarande är gällande för området, samt kontaktpersoner och uppgifter om nuvarande kostnader, finner ni under ”Viktig information”.

Lögdeå VVO innefattar 2540 hektar mark inom Lögdeå by och fastställdes av Länsstyrelsen i Västerbotten 2001-06-18, området var tidigare ett jaktområde. Viltvården bedrivs både som understödjande och jakt av olika viltarter. För att underlätta utvärderingsarbetet av viltstammen och för att kunna föra en effektiv dialog med myndigheterna krävs det att jägaren för statistik under den bedrivna jakten.

Vi har under de senaste åren kunnat konstaterat att ett allt vanligare djur i kusttrakterna är björn. Detta kan man tolka som att björnstammen ökar, men i vilken omfattning är svårt att sia om. I och med detta ställs allt större krav på både jägare och hundar. Således medför detta att tillgång på aktuell information och bra utbildning ökar. Ett nära samarbete med närliggande jaktlag är en förutsättning för lyckad jakt och bevarandet av VVOt.

Väl mött i internetdjungeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s